sâmbătă, 29 august 2009

Timpul este Dumnezeu sau invers

Binecuvantat fie Timpul, care le vindeca pe toate ! Cineva crede ca Timpul este chiar Dumnezeu. Timpul, adica Dumnezeu, este stapanul tuturor si fara el nu ar exista nimic. Ce ar putea fi fara Timp ? Nici trecut, nici prezent, nici viitor. Timpul hotaraste cati ani traim, Timpul decide soarta noastra, totul sta in puterile lui. El ne priveste pe toti, in orice ipostaza: atunci cand muncim, atunci cand suntem fericiti si radem, cand ne plimbam in parc sau atunci cand vrem sa dam un pumn in gura cuiva pentru ca ne-a enervat peste masura, de ce nu ? Timpul continua sa mearga chiar si atunci cand noi stam. Timpul este atotputernic. Nu se vede, noi doar stim ca exista. Timpul nu se poate defini. Gandeste-te putin si incearca sa-l definesti. Ai putea ? Si in cele din urma, Timpul, adica Dumnezeu, se va opri, iar atunci totul ni se va dezvalui. Acel cineva ii multumeste Timpului pentru tot ce i-a dat si pentru tot ce i-a luat. El stie mai bine ce e pentru noi, in fiecare moment al existentei noastre efemere.

3 comentarii:

  1. Acolo unde exista spatiu umplut de materie sau energie, exista si Timp. A existat cu mult inainte ca sa existe prima entitate biologica.

    RăspundețiȘtergere
  2. ''... in infinitul lui, timpul e de fapt poza pe care noi o credeam film !''

    (autocitat !) :)

    RăspundețiȘtergere
  3. strongvaleriana, foarte sugestiv citatul ! daca ne gandim bine, asa si este, o poza care nu se sfarseste niciodata...

    RăspundețiȘtergere

 
Amestec de iluzii - Free Blogger Templates - by Templates para novo blogger