miercuri, 2 septembrie 2009

Nu va ingrijorati de ziua de maine !


Ne aflam chiar in acest moment, la locul de intalnire a doua eternitati : trecutul, ce dainuie dintotdeauna, si viitorul care plonjeaza asupra ultimei silabe de timp inregistrat. Nu avem cum sa traim in vreuna din aceste doua eternitati, nici macar pentru o fractiune de secunda. Insa, incercand sa facem asta, ne putem distruge atat trupul, cati si mintea. Asadar, haideti sa ne multumim sa traim singurul timp pe care il avem cu adevarat: de acum pana la ora de culcare.


Fiecare zi este o viata noua pentru omul intelept. Am descoperit ca nu era atat de greu sa traiesti o singura zi o data. Am invatat sa uit ziua de ieri si sa nu ma gandesc la ziua de maine. In fiecare dimineata imi spuneam : "Astazi este o noua viata".

Unul dintre cele mai tragice lucruri pe care le stiu despre firea omeneasca este ca avem cu totii tendinta sa amanam sa traim. Visam la o gradina vrajita de trandafiri, aflata undeva la orizont - in loc sa ne bucuram de trandafirii care infloresc la fereastra noastra astazi.

Ajuns la varsta maturitatii, omul spune: "Cand ma voi casatori" Dar ce inseamna sa fii casatorit, la urma urmei ? Gandul se schimba apoi in "Cand voi putea sa ies la pensie." Iar la vremea pensiei, pare batut de un vant rece , nu stie cum, dar a pierdut totul. Viata - invatam prea tarziu - sta in a trai, in teserea fiecarei ore si a fiecarei zile.

Va amintiti ce spunea Regina Alba din Alice in Tara Minunilor :"Regula este gem maine si gem ieri, dar niciodata gem astazi". Majoritatea suntem astfel - ne framantam pentru gemul de ieri si ne facem griji pentru gemul de maine, in loc sa ne intindem pe paine un strat gros de gem chiar acum.

Viata se scurge cu o viteza incredibila. Astazi este cea mai pretioasa avere a noastra. Este singura noastra avere sigura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Amestec de iluzii - Free Blogger Templates - by Templates para novo blogger